Fotó: InDoor Fotóstudió

Interjú veelem és Nemcsák Károllyal

Interjú velem és Nemcsák Károllyal a budapesti József Attila Színházban.

 

Rólam, kicsit bővebben:

Tigyi Zsuzsanna vagyok, modell fotós, fotóriporter, grafikus tervező. Korábbi grafikai tanulmányaim után kezdtem el komolyan foglalkozni a fotózással.

Rengeteget köszönhetnek amerikai barátaimnak és mentoraimnak akik segítettek elsajátítani a szakma szépségeit, folyamatosan követve a legújabb design-okat, technikákat. Sokat tanultam arról, hogyan tudom a legexpresszívebben megjeleníteni egy-egy pillanat hangulatát. Ezt a tudásom próbálom a lehető legmagasabb szintre fejleszteni – legyen szó bármilyen fotósorozatról, a jól elkapott és megkomponált pillanatfelvételek lesznek azok, melyek 5-10-20 év múlva is újra és újra előcsalnak egy mosolyt, felidéznek egy szép emléket.

Büszke vagyok arra, hogy többek között olyan kiemelkedő személéyekkel is együtt dolgozhattam mint például Sneider Tamás Jobbik Elnöke, az akkor még Jobbikos Országgyűlési Alelnök, vagy hogy Nemcsák Károlytól a budapesti József Attila Színház igazgatójától lehetőséget kaptam arra, hogy egy általam megszervezett rendezvényt lebonyolíthassak a színház falain belül, így alkalmam nyílt egy rövig kis ideig a színház munkatársaival is együtt dolgozni. De dolgoztam már együtt szépségkirálynőkkel is mint például Szick Petra szépségkirálynő (2016 Ciprus, Miss Teen kategória győztese), vagy Fehérvári Dóra a Miss Europe Continental Hungary (2015 2.Runner-up) udvarhölgyével illetve további nemzetközi modellekkel is mint Kurucz Balla Kinga. Rendezvény fotósként is több koncerten voltam jelen, mint például az Ismerős Arcok lemezbemutató koncert, vagy a HungaricaMoby Dick - Okos világ videóklip forgatását is én dokumentálhattam. Továbbá fotóztam Zacher Gábor magyar főorvos, toxikológus, címzetes egyetemi docens, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezetőjének, illetve több ismertebb közszereplő előadásán is. A lista hosszú.

Minden modellemmel, különösen ha kezdő, egyénileg foglalkozom, hiszen nem szoktak hozzá a fotózáshoz, ők azok akik még nem tudnak mozogni a gép előtt. Évek alatt felszedett tapasztalataimat próbálom ez idő alatt átadni nekik, hiszen a kamera túlóldalán is gyakorlott vagyok, tudom milyen érzés a lencse előtt állni, így koncentráltabban tudok segíteni nekik abban, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból már az első alkalommal is.Minden egyes fotózást vagy munkafelkérést, akár fotózásra, akár grafikai munkára egy személyes találkozó előz meg, ahol az ügyfeleimmel jobban megismerhetjük egymást, hiszen fontos, hogy bizalommal legyünk egymás iránt, ezáltal a munka a lehető leggördülékenyebben menjen, a végeredmény pedig megelégedettséggel és örömmel töltse el a megrendelőket. Mert számomra a legfontosabb mindig az ügyfél elégedettsége.

Fotóim több helyen is megjelentek a médiában, nyomtatott és riport formájában is. 2018. január óta pedig az előző évi felfedezettem a mozgáskorlátozott Trexler Erik érzékenyítő motivációs előadó felkérésére pályájának teljese menedzselését is elvállaltam, 2018. május 7.-ig. (Ide tartozik több portfólió fotózása modellkarrirejének elindítása. Parlamenti látogatás teljeskörű elintézése. Iskolák, szponzorok, céges támogatok, megkeresése és a velük való tárgyalása. Média megkeresések, megjelenések felügyelése. Május 5.-e a mozgáskorlátozottak esélyegyenlőség napja alkalmából a budapesti József Attila Színházban rendezésre került Május 7.-ei sikeres előadás teljes leszervezése, menedzselése. Bele tartozik a helyszín felkutatása, annak letárgyalása, reklámok, és egy kampányfotózás is. Tehát effektív minden, ami egy teljeskörű image felépítéshez kellett.)

Programok melyeket használok és kezelek:

Adobe photoshop cc, Adobe Lightroom cc, Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Adobe After Effects cc, 3ds Max, Movie studio platinum, különböző kisebb kiegészítő programok, wordpress.

 

Kapcsolatfelvétel